Новини

У Чехії громадян зобов’язали носити респіратор через погіршення ситуації з COVID-19

У громадських місцях проводитимуть посилений контроль. Співробітники санітарно-гігієнічної служби будуть здійснювати масові перевірки.

Unsplash

Відсьогодні, 25 жовтня, у Чехії набувають чинности нові протиепідемічні обмеження через поширення коронавірусу. Про це повідомляє Radio Prague. У всіх внутрішніх приміщеннях країни, зокрема і на робочих місцях, діятиме обов’язковий «респіраторний» режим.

«Громадяни будуть зобов’язані носити респіратори на робочому місці. Виняток становитимуть ті, хто перебуває в офісі один», — йдеться у повідомленні.

Водночас виняток встановили для осіб, які перебувають в одному місці з відстанню 1,5 метра одне від одного.

«Обов’язкове носіння респіраторів на масових заходах незалежно від кількости учасників, у громадському транспорті та магазинах. Період карантину буде скорочений до семи днів для тих, хто був у контакті з інфікованим. Однак він може закінчитися лише з негативним результатом ПЛР-тесту. Досі людей із підозрою на інфекцію поміщали в карантин на два тижні», — пише чеське видання.

У громадських місцях будуть проводити посилений контроль. Співробітники санітарно-гігієнічної служби 4 і 6 листопада здійснять масові перевірки. Такі рейди відбуватимуться на вулицях, у громадському транспорті та на підприємствах.

Коментарі