Новини

На 12 залізничних вокзалах України працюють центри вакцинації: як у Чернівцях

На 10 залізничних вокзалах працюють пункти експрес-тестувань для пасажирів, які мають квиток.

Фото: Укрзалізниця

Учора, 22 жовтня, центри вакцинації відкрили на вокзалах в Рівному, Хмельницькому та Ужгороді. Про це повідомляє «Укрзалізниця».

Крім цього, сьогодні розгорнули пункти щеплення на вокзалі в Івано-Франківську та Маріуполі. З 21 жовтня такі пункти запрацювали на семи вокзалах, а саме в Києві (два пункти), Львові, Харкові, Одесі, Дніпрі, Ніжині та Коростені.

Таким чином уже на 12 вокзалах України вакцинують проти коронавірусу.

Пункт вакцинації на залізничному вокзалі в Чернівцях запрацює 25 жовтня.

Крім цього, на 10 залізничних вокзалах працюють пункти експрес-тестувань, де невакциновані можуть зробити тест та отримати довідку для посадки в потяг. Ця послуга коштує 350 гривень, проте лише для пасажирів, які мають квиток. Пункти тестування працюють у Києві, Львові, Дніпрі, Запоріжжі, Харкові, Одесі, Мукачеві, Кривому Розі, Вінниці та Полтаві (станція Полтава-Київська).

Нагадаємо, за новими правилами міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнями епіднебезпеки дозволять за умови наявности у водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного з цих документів:

— документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або однієї дози вакцини;

— міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби;

— негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, що чинний 72 години.

Раніше ми писали: COVID-сертифікати або негативний тест: Кабмін запровадив нові правила пасажирських перевезень

Коментарі