Новини

COVID-сертифікати або негативний тест: Кабмін запровадив нові правила пасажирських перевезень

До вакцинованих громадян обмеження застосовувати не будуть.

Фото: Reuters

Учора, 11 жовтня, Кабмін затвердив правила пасажирських перевезень у «жовтій», «помаранчевій» та «червоній» зонах адаптивного карантину. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Обмеження почнуть діяти з 21 жовтня.

«Наявність як у водіїв, так і у пасажирів документів, що підтверджують їхню COVID-безпеку, є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту», — пояснив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За новими правилами міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнями епіднебезпеки дозволять за умови наявности у водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного з цих документів:

— документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або однієї дози вакцини;

— міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби;

— негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, що чинний 72 години.

Обмеження стосуватимуться як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Зокрема йдеться про авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення, а також автомобільний на автобусних маршрутах.

Відповідальність за наявність зазначених документів у водіїв, пасажирів та членів екіпажу літака нестиме перевізник.

До міських та внутрішньообласних перевезень відповідні правила застосовувати не будуть.

Коментарі