Новини

МОЗ рекомендувало вишам і коледжам перейти на дистанційне навчання: коли

Перейти на онлайн-режим радять з 25 жовтня по 15 листопада.

Міністерство освіти і науки України рекомендує запровадити дистанційне навчання на три тижні закладам фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх сфер управління. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«Оскільки епідеміологічна ситуація з COVID-19 в країні погіршується, після відповідних консультацій з МОЗ, МОН рекомендує запровадити дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада закладам фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх форм власності та сфер управління», — заявив міністр.

Лист з рекомендаціями перейти на онлайн-режим з 25 жовтня по 15 листопада вже розіслали закладам освіти. Щодо навчання в школах з наступного тижня, за словами міністра, воно буде організовано з урахуванням епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні.

Шкарлет, між іншим, закликав всіх освітян, здобувачів освіти та їхніх рідних ставитись до ситуації з поширенням COVID-19 вкрай відповідально та вакцинуватися.

«Вакцинуватися, тобто захистити себе від високих ризиків захворювання, сьогодні може кожен! Кожен педагог може бути прикладом для своїх колег і рідних, які ще зволікають з цим рішенням», — наголосив міністр.

Крім цього Шкарлет розповів що вже 87% працівників закладів загальної середньої освіти отримали принаймні одну дозу щеплення. Повністю від захворювання вакциновано майже 60% від загальної кількості освітян, або близько 380 тисяч людей.

Нагадаємо, що нещодавно у МОН заявили, що для роботи у закладах освіти працівники освіти мають обов’язково щеплюватися проти COVID-19. Якщо ж вчителі відмовляться вакцинуватися – їх відсторонять від роботи без збереження зарплати.

 

Коментарі