Новини

Актор Алек Болдуін під час зйомок випадково застрелив операторку-українку. Що відомо про Галину Хатчінс

Американські ЗМІ пригадують, що схожа трагедія сталася 28 років тому, коли на зйомках застрелили сина Брюса Лі Брендона.

Фото: halynahutchinsdp

Американський актор Алек Болдуїн під час зйомок вестерну випадково застрілив операторку Галину Гатчінс, яка згодом померла у лікарні. На зйомках поранили і режисера фільму Джоела Соуза, він у критичному стані. У МЗС повідомили, що жінка мала українське громадянство. Про це повідомляє CNN.

42-річна Гатчінс був операторкою останнього фільму Болдвіна «Іржа», вестерну, зйомки якого проходили в Нью-Мексико. Як повідомила поліція, під час зйомок зброя, яка мала бути заряджена холостими патронами, вистрілила справжніми та поранила людей. Жінку направили літаком до міста Альбукерке, однак там вона померла.
У поліції зазначили, що наразі триває розслідування, як саме використовувалася зброя. Болдвіна допитали в поліції, але пізніше відпустили. Представник продюсерської компанії свої чергою заявив, що стався нещасний випадок, пов’язаний з осічкою бутафорського пістолета з холостими патронами, хоча заряд без металевого снаряда навряд чи вб’є людину на помірній відстані. Виробництво фільму зупинили.

Американські ЗМІ пригадують, що схожа трагедія сталася 28 років тому, коли сина Брюса Лі Брендона випадково вбили на знімальному майданчику вогнепальною зброєю.
Речник Міністерства закордонних справ України повідомив, що генеральне консульство України в Сан-Франциско співпрацює з представниками правоохоронних органів США у ході розслідування.

Що відомо про українську операторку

Галина Гатчінс народилася в Україні. Згідно з її веб-сайтом, Хатчінс виросла на радянській військовій базі за полярним колом і спочатку навчалася на журналіста, закінчивши Київський національний університет за спеціальністю міжнародна журналістика. Потім вона продовжила працювати над документальними фільмами по всій Європі та перейшла на кіно. Галина закінчила Американський інститут кіно в 2015 році. За даними IMDB, за свою кар’єру їй вона брала участь у виробництві 49 фільмів, телевізійних і відеороликів.
Вона працювала над такими фільмами, як «Заклятий ворог» з Джо Манганьєлло в головній ролі, який був випущений минулого року, а журнал «American Cinematographer» назвав її «висхідною зіркою» у цій сфері у 2019 році.

Довідка

Фото: oscars

Алек Болдвін — відомий американський актор, народився в штаті Нью-Йорк. Відомий своїми ролями в фільмах «Бітлджус», «Як усе заплутано», «Бебі Босс», «Все ще Еліс» та «Авіаторі».

 

Коментарі