Офтоп

Сюрреалістична краса найпівнічніших будівель на Землі у фотографіях Грегора Сейлора

Фотограф Грегор Сейлор знімає ландшафти порожнечі найпівнічніших будівель у світі.

Фото: gregor-sailer

Оригінальний матеріал CNN.

Арктика манить образами порожнечі. Надзвичайно низькі температури призводять до безплідних малолюдних ландшафтів, недоступних для більшости мандрівників. Саме недоступність цього регіону привабила австрійського фотографа Грегора Сейлора.

«Тут мені подобається атмосфера і дуже гарне світло, де все як на долоні, — розповідає Сейлор, пояснюючи, що Арктика «завжди зачаровувала» його. — З одного боку, дика місцевість хоче вас убити, а з іншого, життя можливе і триває. У цих віддалених місцях відбуваються речі, які впливають на всіх нас, і людям важливо розуміти це».

Фото: gregor-sailer

Нова книга Сейлера «Полярний шовковий шлях» досліджує Арктику через архітектуру. Впродовж чотирьох років фотограф відвідав Канаду, Норвегію, Гренландію та Ісландію, зробивши знімки деяких найпівнічніших споруд світу.

«З самого початку було зрозуміло, що в Арктиці не так багато архітектури, тому я повернувся з відносно невеликою кількістю знімків», — розповідає Сейлор про свої ранні поїздки.

Фото: gregor-sailer

Пізніше він зосередив свою увагу на близько десятки віддалених науково-дослідних установ, військових баз та центрів економічного розвитку і видобутку сировини.

«Я хотів зафіксувати порожнечу в усіх її проявах. Для мене важливо, щоб глядачі відчули навколишній світ та розміри цього величезного сюрреалістичного пейзажу, — пояснює фотограф, додаючи: — Я намагаюся зробити це за допомогою загальних знімків (спочатку), а потім заглиблююся у деталі, щоб глядачі могли краще зрозуміти функцію цих об’єктів».

Фото: gregor-sailer

Деякі з будівель, наприклад, вежі радіолокаційних засобів протиповітряної оборони в Туктояктук, Канада, побудовані з білих або сірих матеріалів, які майже повністю зливаються з блідим полотном неба. На інших фотографіях зображені невеликі будівлі яскравих кольорів, які різко контрастують з їхнім білим оточенням, як, наприклад, у дослідницькому центрі EastGRIP у Гренландії.

Фото: gregor-sailer

Фото: gregor-sailer

 

Коментарі