Новини

Молодіжний симфонічний оркестр України отримав премію Моцарта — Mozartpreis 2021

Нагородження відбулося у церкві Святого Маркуса, що у місті Кемніці, Німеччина.

Фото: Usou

20 жовтня в Німеччині під час святкового концерту Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU отримав премію Саксонського Моцартівського товариства Mozartpreis 2021. Про це розповіла засновниця та артдиректорка оркестру Оксана Линів у Facebook.

«Ми мали честь отримати престижну Саксонську премію Моцарта 2021, яка була присуджена мені та нашому Молодіжному симфонічному оркестру України/YsOU!», — поділилася диригентка.

Нагородження відбулося у церкві Святого Маркуса, що у місті Кемніці. У зв’язку з обмеженнями через пандемію Молодіжний симфонічний оркестр України не зміг виступити в Кемніці у повному складі, але там грали музиканти, які навчаються у Європі.
Премію українцям урочисто передала міністерка культури Саксонії Барбара Клєпш. На завершення концерту наші музиканти долучилися до молодіжного оркестру «100 дітей Моцарта». Це стало символом музичного об’єднання без кордонів.

Довідка
Львів’янка Оксана Линів — відома українська диригентка. Вона стала першою першою жінкою, яка диригувала оркестром за 145-річну історію відомого оперного фестивалю у німецькому Байройті.
Працює з найбільшими оперними театрами та оркестрами світу.

Facebook Оксана Линів

Линів заснувала Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt у Львові та Молодіжний симфонічний оркестр України – YsOU. За підсумками 2015 року її визнали найкращою диригенткою Баварської державної опери у номінації «Класична музика». Торік Оксана Линів здобула від провідних німецьких критиків нагороду Oper!Awards.

Коментарі