Новини

Українські олімпійські плавці відмовилися виступати на чемпіонаті Європи у Росії

При цьому, оскільки змагання відбуваються в Росії, держава їх не фінансує.

Фото: Reuters (Carl Recine)

Україна не візьме участь у чемпіонаті Європи, що відбудеться в Росії. Це сталося, бо двоє українських спортсменів — Михайло Романчук та Дмитро Обухов — відмовилися від виступу в Казані. Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

На початку листопада у російському місті Казані відбудеться чемпіонат Європи з плавання на короткій воді. Серед учасників мала бути і збірна України, але вона пропустить цей чемпіонат.
Про це розповів очільник Української федерації плавання Андрій Власков. За його словами, спершу вони планували, що на змаганнях виступлять дворазовий олімпійський призер Токіо-2020 Михайло Романчук і півфіналіст Олімпіади-2020 Владислав Бухов. Але спортсмени відмовилися з особистих причин.

Після повідомлення плавців федерація вирішила взагалі не їхати на турнір. Крім цього, голова федерації розповів, чому склад команди на чемпіонат був такий маленький — лише дві особи. Причину пояснили тим, що оскільки змагання проводять у Росії, то держава їх не фінансує.

«Чому такою обмеженою командою? Бо державний бюджет не фінансує виступи, які проводять у Росії. Тому забезпечує це федерація задля того, аби вони [українські плавці] змогли взяти участь у чемпіонаті Європи, щоб лунав гімн України і піднімався прапор у разі високих місць», — каже Власков.

Водночас очільник Федерації запевнив, що жодних очок від пропуску чемпіонату Україна не втрачає. Окрім того, на початку грудня відбудеться чемпіонат світу, й українські плавці зосередять підготовку саме на цьому турнірі.

Нагадаємо, цьогоріч український плавець Михайло Романчук здобув «срібло» і «бронзу» на Олімпіаді 2020 в Токіо. Крім того, на Іграх йому вдалося встановити новий національний та олімпійський рекорд.

Коментарі