Новини, Репортаж

700 криптодоларів кращим молодим науковцям ЧНУ: Orca Finance вручила сертифікати

Важливою умовою отримання криптостипендії була наявність вакцинації.

Сьогодні у Червоній залі ЧНУ ім. Ю. Федьковича кращим молодим науковцям університету вручили сертифікати на криптостипендію у розмірі 700 криптодоларів від компанії Orca Finance.

Її співвласник Ярослав Петришин зазначив, що криптостипендію отримають 12 найкращих науковців університету.

«Ми провели другу частину нашого благодійного проєкту. Раніше ми вручали криптостипендії найкращим студентам ЧНУ. Сьогодні ми видали сертифікати на криптостипендії кращим молодим науковцям. Відтак вони повинні завести криптогаманці. Науковці отримали також невелику інструкцію, як це зробити. Кожен із них отримає 700 криптодоларів траншами. Тобто впродовж п’яти місяців вони отримуватимуть по 140 криптодоларів на свій гаманець», — сказав Ярослав Петришин.

Він зазначив, що науковців обирали за внутрішнім рейтингом університету. Так, преміювали вчених з кожного факультету.

Важливою умовою отримання криптостипендії була наявність вакцинації.

Ректор ЧНУ ім. Ю. Федьковича Роман Петришин зазначив, що молодих науковців університет також преміює. Це винагорода аспірантам, які захистили достроково кандидатську дисертацію.

«Якщо раніше встановленого терміну аспірант захистив дисертацію, то ми його преміюємо. І навіть якщо після завершення терміну аспірант захистився, все одно його преміюємо. Ярослав Петришин закінчив також ЧНУ за спеціальністю «прикладна математика» та «фінанси», захистив кандидатську дисертацію. У зв’язку з цим він завжди підтримує університет», — розповів ректор університету.

Асистент факультету математики та інформатики Богдан Яшан із 2017 року працює в університеті. Взимку закінчив кандидатську дисертацію та здобув ступінь доктора філософії.

«Можливо, не всі знають, але робота в університеті не дуже оплачується. Тому радий, що є люди, які таким чином бажають заохочувати молодь, молодих учених. Адже від молоді залежить майбутнє держави та рейтинг університету зокрема. Ще не думав, що робитиму зі стипендію, але сьогодні сказали про те, що можна буде придбати біткоїн, тож я хотів би саме так і зробити. Адже давно думав купити якусь криптовалюту і попрацювати на ринку», — зазначив Богдан.

Нагадаємо, що раніше найкращі студенти ЧНУ отримали криптостипендію від Orca Finance.

Фото Володимир Гуцул

Рекламна публікація

Коментарі