Репортаж

Криптостипендія кращим: студентам ЧНУ ім. Ю. Федьковича вручили сертифікати на $500 від Orca Finance

Студенти матимуть можливість перевести криптовалюту в гривні або ж купити частинку біткоїна.

Сьогодні у Червоній залі ЧНУ найкращим студентам університету вручили сертифікати на отримання криптостипендії. Так, 13 студентів отримають по 500 криптодоларів.

Криптостипендії студентам надає компанія Орка Фінанс (Orca Finance). Її співвласник Ярослав Петришин зазначив, що  студенти отримають криптостипендію упродовж п’яти місяців.

«Наша компанія має честь вручити найкращим студентам ЧНУ криптостипендії. Ми висловлюємо подяку не лише студентам за гарні результати, а й усім викладачам. Кожен стипендіат отримає стипендію у розмірі 500 доларів. Її виплачуватимуть у криптовалюті п’ятьма траншами по 100 BUSD щомісяця. Щоб отримати цю стипендію, потрібно завести криптогаманець. Разом із сертифікатом студенти отримають додаток, у якому є коротка інструкція, як це зробити», — розповів Ярослав Петришин.

Ректор ЧНУ Роман Петришин зазначив, що університет складає два рейтинги студентів, за якими вирішують, хто отримує академічну стипендію. Згідно з ними з кожного факультету обрали одного студента.

«Є студенти, які вчаться на бюджетних і контрактних місцях. Ті, що навчаються на бюджеті, мають право отримувати стипендію. Ми складаємо рейтинг цих студентів для того, щоб визначити, хто отримає академічну стипендію. Вона складає 1300 гривень. Стипендію отримують 40% студентів на кожному курсі кожної спеціальности», — зазначив Роман Петришин.

Ярослав Петришин зауважив, що студенти матимуть можливість перевести криптовалюту в гривні або ж купити частинку біткоїна.

«Після отримання цієї стипендії перше і найпростіше — можна обміняти її на гривні на біржі і вивести собі на картку. Або ж ви можете купити за ці BUSD якусь частинку біткоїна чи крипткоїна і стати криптохолдером. Адже криптовалюта постійно дорожчає і якщо ви зможете її втримати декілька років, то ваші 500 доларів можуть перетворитися у декілька тисяч. Або можете спробувати себе у криптотрейдері і поторгувати на криптобіржі. Працюючи з криптовалютою, ви матимете можливість відчути, наскільки це все просто і зручно робити», — зауважив Ярослав Петришин.

Також він закликав бізнесменів міста долучитися до цієї ініціативи та заохочувати найкращих студентів.

«Ідея заохочення кращих студентів у мене давно виникла, але я думав, як це зробити цікаво, нестандартно, по-новому. У планах є заохочення молодих науковців криптостипендіями. Для цього ми наразі ведемо переговори з великою криптовалютною біржою Binance. Якщо вона долучиться до наступних таких ініціатив, то ми зможемо надати такі стипендії не лише студентам, а й науковцям ЧНУ. А якщо біржа не підтримає, то сподіваємося, що долучаться місцеві підприємці», — сказав Ярослав Петришин.

Студенти висловили вдячність за таке приємне заохочення та можливість ознайомитися з роботою криптовалютного ринку.

«Дякую Orca Finance за таке приємне заохочення. Ще й у мій день народження. Така можливість випадає, певно, раз у житті. Я навчаюся на третьому курсі економічного факультету (кафедра фінансів та кредиту).  Колекціоную монети і банкноти різних країн світу. Тому мені дуже приємно, що зараз випала така можливість працювати з криптовалютою. Точно не буду переводити її у гривні — це занадто банально. Я б спробував купити частину біткоїна», — сказав Антон Шупер.

Нагадаємо, що Orca Finance займається алгоритмічним криптотрейдингом і працює на криптовалютному ринку з березня 2020 року.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі