Новини

LEGO не маркуватиме конструктор «для хлопчиків» та «для дівчаток». Чому?

У LEGO розпочали політику «усунення гендерної упереджености».

Фото: kid101.com

Компанія LEGO припинить маркувати іграшки «для дівчаток» і «для хлопчиків», а розділятиме їх за інтересами. Про це повідомляють на сайті компанії.

У LEGO розпочали політику «усунення гендерної упереджености» під час створення іграшок.

Дослідження, ініційоване Інститутом гендерних питань у медіа, показало, що хлопчики бояться або не хочуть гратися наборами конструкторів із маркуванням «для дівчаток».

Як повідомляє The Guardian, 71% опитаних хлопчиків боялися, що над ними будуть сміятися. Також за результатами дослідження з’ясували, що дівчатка більш впевнено використовують іграшки різного маркування.

«Дівчатка готові подолати гендерні стереотипи, але суспільство продовжує застосовувати упередження, які гальмують їхній творчий потенціал», — пояснюють у LEGO.

Виконавча директорка Інституту гендерних питань у медіа Мадлен Ді Нонно розповіла, що цей страх цькування притаманний не тільки дітям, а і їхнім батькам.

«Батьки стурбовані, що їхніх синів будуть дражнити за те, що вони граються з іграшками “для дівчаток”», — розповіла співавторка дослідження Мадлен Ді Нонно.

За результатами дослідження, дівчатка, які граються іграшками, призначеними для хлопчиків, стають більш упевненими в собі.

Крім цього, дослідники виявили, що хлопчиків частіше заохочують до занять спортом, а дівчаток — до танців, випічки та моди. Також батьки вважають хлопців більш креативними та частіше згадували саме про вчених і спортсменів чоловічої статі.

Понад сім тисяч респондентів із Китаю, Чехії, Японії, Польщі, Росії, Великої Британії і США взяли участь в опитуванні.

 

Коментарі