Новини

На Буковину доставили інноваційні ліки проти COVID-19: пацієнти отримають їх безкоштовно

Препарат розподілять по госпітальних базах области.

Фото WSJ

Чернівецька область отримала сьогодні, 5 жовтня, інноваційні ліки проти COVID-19. Доправили 410 флаконів «Бамланівімабу» та 820 – «Етесевімабу». Про це повідомила пресслужба Чернівецької обласної держадміністрації.

Зазначають, що ці препарати діють безпосередньо на вірус – вони зв’язуються зі спайковими білками SARS-CoV-2, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню. Ліки прискорюють одужання хворих на COVID-19 і запобігають виникненню ускладнень та шпиталізації.

«Бамланівімаб» та «Етесевімаб» Україна отримала як гуманітарний вантаж від американської благодійної організації «Direct Relief».

У Департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА пояснили, що інноваційні ліки призначатимуть буковинцям, котрі через супутні хвороби матимуть ризик важкого перебігу COVID-19. Наразі вже розробляють наказ про розподіл препаратів між медичними закладами области, а також документ, що регламентуватиме призначення «Бамланівімабу» та «Етесевімабу».

Як розповів «Шпальті» директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний, ліки розподілять по всіх госпітальних базах области. 

«Наразі триває процес оформлення гуманітарної допомоги области. Розподілимо їх по госпітальних базах, зокрема обласна клінічна лікарня, міська лікарня №1, міська лікарня №4, Глибоцька ЦРЛ, Кіцманська, Сокирянська, Кельменецька, Хотинська, Новоселицька, Сторожинецька, Заставнянська», — каже керівник департаменту.

Також він зазначив, що препарат призначатимуть пацієнтам безкоштовно. 

Нагадаємо, у МОЗ розповіли про симптоми коронавірусу, за яких необхідна госпіталізація.

 

Коментарі