Новини

Facebook та Instagram «впали»: що сталося

За 6 годин від початку збою соцмережі почали працювати. В компанії перепросили.

Фото: forbes

Інженери компанії «Facebook» з’ясували, що причиною збою стали зміни налаштувань на магістральних маршрутизаторах, які відповідають за координацію мережевого трафіку між центрами обробки даних. При цьому у Facebook переконують, що у них немає доказів, що призначені для користувача дані були скомпрометовані в результаті цього збою (такі чутки йшли в соцмережах).

Версії, які ширилися у новинах

У перші години збою деякі журналісти та технічні фахівці вважали, що це сталося через те, що з таблиць глобальної маршрутизації видалили записи DNS (записи DNS повідомляють системам, як знайти Facebook або Instagram, зникли вранці).

Приблизно за три години після початку збою репортерка «The New York Times» Шира Френкель повідомила, що співробітники Facebook фізично не можуть потрапити в офіс — у них не працювали електронні перепустки. Крім цього, журналісти повідомляли, що через збій були недоступні не тільки служби та програми Facebook для загального користування, але і внутрішні інструменти та комунікаційні платформи компанії, серед яких Workplace.

Цукерберг втратив гроші

Після відновлення роботи глава компанії Facebook Марк Цукерберг повідомив про це та перепросив за незручності.

«Вибачте за сьогоднішній збій. Я знаю, як сильно ви покладаєтеся на наші послуги, щоб залишатися на зв’язку з близькими вам людьми», — написав Цукерберг.

Зазначимо, що статки Цукерберга знизилися на 7 мільярдів доларів на тлі масштабного збою. Сам він опинився на п’ятому місці у списку найбагатших людей світу від Bloomberg. А на платформах, що належать Facebook Inc., акції компанії впали на 5 %.

Нагадаємо, 4 жовтня, близько 19:00 по всьому світу перестав працювати Facebook, Instagram, Messenger, Whatsapp та ще деякі соцмережі і платформи. У їхній роботі стався масштабний збій.

За 6 годин від початку збою соцмережі почали працювати.

 

Коментарі