Новини

Буковина відповідає помаранчевій зоні: показники

Також показники захворюваності погіршились ще у двох областях України.

Чернівецька область відповідає помаранчевій зоні карантину. Тут уже перевищений рівень госпіталізації хворих коронавірусом.

Такі дані оприлюднили у МОЗ, станом на 2 жовтня. 

Так, на Буковині рівень госпіталізації становить вже 62 на 100 тисяч населення. Причому норма становить 60. Окрім того, станом на 1 жовтня, завантаження ліжок з киснем в області становить 67,5% при нормі 65%.

Ба більше, рівень захворюваности становить 558 на 100 тисяч населення, хоча має складати не більше 75. Саме тому Буковина відповідає помаранчевій зоні карантину.

До речі, показники погіршились ще у двох областях. Бо значно гірші показники захворюваності у Сумській та Запорізькій областях. У першому випадку область вже відповідають червоній зоні –там коефіцієнт виявлення випадків COVID-19 становить 20,9% – він є найвищим в Україні. Норма має складати не більше 20%.

У Запорізькій області динаміка госпіталізацій становить 50,9%. Причому норма – не більше 50%.

Нагадаємо, «Помаранчевий» рівень не передбачає додаткових обмежень, але місцева влада може запровадити обмеження, щоб запобігти поширенню хвороби.

Що забороняють у «помаранчевій» зоні:

— Масові заходи за участю більш як 1 особи на 4 квадратних метри в будівлях чи на території, де вони заплановані.

— Заповнення кінотеатрів та інших закладів культури на більше половини місць.

— Заповнення спортзалів і фітнес-центрів більше ніж 1 особою на 10 квадратних метрів.

— Дошкільні навчальні заклади та 1-4 класи шкіл працюють у звичному режимі, проте інші освітні заклади можуть працювати у разі наявності 80% вакцинованого хоча б однією дозою персоналу. В іншому разі заклад освіти працює у дистанційному форматі.

— Обмежень щодо часу роботи закладів немає.

Коментарі