Новини

Перша у світі: Шотландія ввела теми ЛГБТ+ та інклюзивности до шкільної програми

Шотландська влада затвердила рішення всередині вересня.

Фото: gettyimages

Шотландія додала до обов’язкового вивчення в шкільній програмі теми ЛГБТ+ та інклюзивности. Про це повідомляє видання The Scotsman.

Таким чином вона офіційно стала першою країною світу, де запровадили такі зміни для освітян. Шотландська влада затвердила рішення всередині вересня.

«Пишаюся тим, що Шотландія стала першою країною у світі, яка впровадила в шкільну програму тематику інклюзивности та ЛГБТ+. Так ми можемо допомогти молоді повністю себе реалізувати в різноманітному й інклюзивному суспільстві», — прокоментувала міністерка у справах дітей Клер Хогей.

Зокрема представили навчальні плани щодо висвітлення теми ЛГБТ+ та освітні ресурси для використання на уроках. ЛГБТ-організації, вчителі, учні та батьки долучилися до їх розробки.

До навчальної програми додали окремі предмети, що присвячені ЛГБТ+, а тему інклюзивности інтегрували в уже наявні курси.

Так, програма містить історію руху ЛГБТ+, наголошення на неупередженому ставленні до будь-якої сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичности.

Зміни до шкільної програми у Шотландії обговорювали та готували ще з 2017 року. Тоді ж при міністерстві освіти заснували групу з інклюзивної освіти, що займалася проблемою дискримінації школярів.

Вам буде цікаво: У Києві розпочався Марш рівності — мирна хода на підтримку прав ЛГБТ-спільноти. Про що він

Коментарі