Новини

Ютуб видалятиме відео з вигадками про вакцини

Нова політика компанії передбачає розширення заходів щодо боротьби з фейками.

Фото: businessinsider.in

У середу, 29 вересня, у YouTube повідомили, що продовжують боротися з дезінформацією у сфері здоров’я. Одним із кроків є заборона на контент про вакцини, де говорять про їхні погані наслідки для організму. Про це повідомляє портал Cnet.

У компанії будуть видаляти не тільки фейки про вакцини проти COVID-19, але й усі препарати, що зараз схвалені та підтверджені як безпечні й ефективні для людини (проти кору або гепатиту В). Йдеться про схвалення місцевими органами охорони здоров’я та ВООЗ.

«Ми постійно спостерігаємо, як неправдиві твердження про вакцини проти коронавірусу переходять у дезінформацію загалом. Зараз ми на етапі, коли, як ніколи, важливо розширити розпочату роботу з COVID-19 й іншими вакцинами», — прокоментували в YouTube.

Зокрема у компанії заявили, що видалятимуть відео, які поширюють фейковий контент про спричинення поганих наслідків для здоров’я від вакцин. Крім цього, зникатимуть відео про «речовини у препаратах, що можуть відстежувати тих, хто їх отримує».

Торік у компанії вже запровадили заборону на відеозаписи, що містять критичні судження про вакцини від коронавірусу. У YouTube видалили понад 130 тисяч відео за «порушення політики у сфері вакцин від COVID-19».

 

Коментарі