Новини

За фальшиві довідки про вакцинацію будуть відсторонювати керівників медзакладів — МОЗ

Відповідний законопроєкт подали на реєстрацію до Верховної Ради України.

Фото: kriis.ee

Міністерство охорони здоров’я буде відсторонювати керівників медичних закладів, де підробляли довідки про вакцинацію від COVID-19. Про це 27 вересня повідомила пресслужба МОЗ.

«Наразі на низку лікарів відкрито кримінальні провадження за фактом підробки документів, що посвідчують проведення вакцинації. Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров’я, де працюють ці лікарі, — об’єднаних територіальних громад — із проханням відсторонити від роботи керівників цих закладів на час проведення слідства», — зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Якщо за результатами слідства виявлять, що головний лікар закладу непричетний до махінацій, то його відновлять на посаді. У разі повторного порушення міністерство ініціюватиме анулювання ліцензії медзакладу та розірве контракт між установою та Національною службою здоров’я. За таких умов територіальна громада самостійно фінансуватиме заклад охорони здоров’я.

У МОЗ також повідомляють, що схеми підробки довідок про вакцинацію та їхнього використання викрили на Черкащині, Буковині та Дніпропетровщині.

Коментарі