Новини

Потяг Україна-Китай: запустили залізничний маршрут з українським експортом

Потяг проходить через території Росії та Казахстану, долаючи близько 10 тисяч кілометрів.

Фото: apostrophe.ua

Перший контейнерний потяг з України до Китаю вирушив сьогодні, 28 вересня. Він перевозитиме українську експортну продукцію, повідомляє Радіо Свобода.

На думку ініціаторів маршруту, урядів України та КНР, він прискорить вантажне сполучення між країнами і дасть можливість експортувати не тільки сировину, зокрема продовольство з обмеженим терміном придатности, але й високотехнологічні товари.

Заступник міністра економіки України Михайло Лев заявив, що товарообіг між двома країнами активно зростає.

«Товарообіг між Україною та Китаєм рекордно зростає: за 7 місяців 2021 року він перевищив 10 млрд доларів. Це на 30% більше, ніж за аналогічний період минулого року», — повідомив посадовець.

Посол КНР в Україні Фань Сяньжун зазначив, що це ще один зручний шлях експорту, що дасть змогу Україні стати логістичним хабом.

«В Україні з’явився ще один зручний шлях експорту, що дає їй змогу стати зручним логістичним хабом між Європою та Азією. Ми маємо наполегливо працювати над тим, щоб Україна стала ще одним важливим вузлом на шляху ініціативи «Один пояс – один шлях», — прокоментував посол КНР.

Також він згадав про те, що торік стартував аналогічний експортний залізничний шлях із Китаю до України, зокрема запустили 52 потяги на рік. Посол припустив, що українські поїзди досягнуть не менших результатів.

Контейнерний потяг Україна-Китай проходить транзитом через території Росії та Казахстану, що становить близько 10 тисяч кілометрів.

Коментарі