Репортаж

Гарячі 80-ті: у Чернівцях новий бар «Barduck» відкрився вечіркою

Перше «Disco party» відбулося у стилі 80-х. Яскраві макіяжі та одяг відвідувачів зробили відкриття «Barduck» ще драйвовішим.

«Barduck» — новий заклад у Чернівцях. Це бар, який поверне відвідувачів у минуле. Двоє друзів відкрили його цього року. Обоє хотіли створити простір, де люди приходили б не лише за напоями, а й за атмосферою.

Співвласник закладу Орест Порайко каже, що ідея створення бару виникла спонтанно.

«Заклад ми відкривали разом із другом Андрієм Гаврилюком. Ідея саме такого закладу зародилася під час пандемії. Ми хотіли зробити бар ностальгії. Щоб люди сюди приходили, згадували старі мультики, стару музику, адже у нас гратиме переважно поп і рок 80-х років. Щоб люди, зайшовши до нас, поринали в атмосферу минулого», — каже Орест.

Тому перше «Disco party» відбулося у стилі 80-х. Яскраві макіяжі та одяг відвідувачів зробили відкриття «Barduck» ще драйвовішим. 

Щоб присутні могли пройнятися атмосферою 80-х, у закладі створили відповідний інтер’єр. Тут і афіші популярних тодішніх мультфільмів, зокрема «Том і Джері», «Людини-павука», і різноманітні комікси.

Спонтанно з’явилася і назва закладу.

«Я зайшов до себе в кімнату і зрозумів, що у мене вдома бардак. Я задумався над цим словом і помітив, що у ньому є слово «бар» і слово «дак» — з англійської мови «качка». Тому і вийшло таке цікаве поєднання слів, які стали назвою», — каже Орест.

Саме тому в барі можна побачити вивіску, іграшки та фотокартки качки. 

Ще однією «фішкою» закладу є барне меню. 

«Ми хочемо розвивати барну культуру в Чернівцях. Адже якщо порівнювати з Івано-Франківськом, Львовом, Києвом, то у нас ситуація не з кращих. У нас є лише декілька концептуальних барів. Просто випити — не цікаво. Відвідувачі хочуть дізнатися про напої, які збираються замовити: компоненти, історію. Наші бармени проходили спеціальні курси, тому можуть розповісти все про те, як, де, коли і з чого створили той чи інший напій. Ми зробили акцент на мультфільмі «Качині історії», отже багато наших фірмових коктейлів наразі мають назви головних героїв цього мультика. Але щосезону ми будемо змінювати коктейльну карту. Наприклад, взимку це будуть напої на тематику Гаррі Потера», — каже Орест.

Одним із найпопулярніших коктейлів є «Scrooge McDuck». Оскільки цей персонаж у мультфільмі — найбагатший, відповідно, і коктейль — один із найдорожчих. У ньому поєднано шотландський віскі, банановий лікер, горіховий лікер та бітер Angostura Aromatic.

«Це солодкий коктейль. Адже раніше цукор був дуже дорогий, а тому солодкі коктейлі могли собі дозволити люди заможні. А Скрудж Макдак — це культовий персонаж, який дуже любить гроші, розкіш. Тому ми вирішили, що і назва, і склад напою підходять одне одному», — зазначає Орест.

Власники переконують, що коктейлі тут є на будь-який смак: від кисло-солодких напоїв до сухих.

Заклад працював декілька місяців у тестовому режимі і вже встиг знайти своїх постійних відвідувачів. 

Розташований за адресою: вул. М.Заньковецької, 27.

Рекламна публікація

Фото Володимира Гуцула

 

Коментарі