Новини

У Чернівцях приймають листя від населення: куди здати на переробку

На території Тресту зеленого господарства викопані компостні ями для збору листя.

Фото Cecile Vedemil, unsplash.com

У Чернівцях будуть приймати листя від населення на перероблення. Його не будуть спалювати, а перетворюватимуть на добриво. Цьогоріч теж працюватимуть два пункти прийому листя, які створили 2018-го. 

Про це повідомляє Департамент благоустрою та інфраструктури Чернівецької міської ради.

Зокрема на території Тресту зеленого господарства викопані компостні ями для збору листя:

— на вулиці Комунальників, 6 приймають листя від населення;

— на вулиці Січових Стрільців, 43 (територія розсадника із вирощування декоративних кущів та дерев) приймають листя від ОСББ та управлінських компаній, які обслуговують місто.

Як повідомив «Шпальті» заступник директора Департаменту, начальник управління благоустрою Олексій Голованов, чернівчани можуть здати листя за вказаними адресами, але довозити потрібно самостійно. 

Трест приймає тільки чисте листя, без побутового та будівельного сміття.

«Викидати листя у контейнером для сміття заборонено», — зазначив Олексій Голованов. 

У департаменті нагадують, що згідно з «Правилами благоустрою міста Чернівців», затверджених рішенням 83 сесії VIІ скликання Чернівецької міської ради від 30.09.2020 № 2417, за спалення листя передбачена адміністративна відповідальність за ст. 152 КУпАП.

Штрафи становлять для громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн); для посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльности від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Також зауважують, якщо бачите факт спалювання листя, звертайтеся в поліцію та/або управління порядку і контролю за благоустроєм міської ради.

Що зробити з опалим листям, поради еколога:

– утеплювати на зиму квітники, кущі та дерева;

– рослинні залишки можна просто прикопати у землю.

 

Коментарі