Новини

Румунія ввела двотижневий карантин для невакцинованих українців

Карантин на 14 днів діє незалежно від зонування країни.

Фото: dpsu.gov.ua

Румунія встановила двотижневий режим карантину для всіх невакцинованих від COVID-19 іноземців, осіб без громадянства, що прибувають з третіх країн, крім ЄС та Швейцарії. Про це йдеться у повідомленні посольства України в Румунії.

Карантинний режим на 14 днів діє незалежно від зонування країни, звідки прибувають іноземці.

Винятки застосовуватимуть до осіб, які вакциновані проти коронавірусу, і якщо пройшло 10 днів з моменту завершення повної вакцинації до в’їзду в Румунію.

Від вимог карантину також звільняють, якщо особа залишається в країні на строк менше 3 днів у невідкладних випадках, що підтверджують документом, і за наявності сертифікату про негативний результат ПЛР-тест; особи, які були позитивно підтверджені зараженням вірусом SARS-CoV-2 за останні 180 днів до в’їзду, дітей до 6 років без необхідності представлення негативного тесту та дітей від 6 до 16 років за наявності сертифікату про негативний результат тесту.

Винятки стосуються і тих, хто прямує транзитом і залишить територію Румунії через 24 години, транскордонних працівників, учнів/студентів з метою навчання та заради вступу, членів спортивних делегацій та осіб, переданих румунській стороні на підставі угод про реадмісію (повернення громадян).

У посольстві наголошують, що в’їзд буде неможливим з COVID-сертифікатами, які не відповідають затвердженим в Україні стандартам, згідно з правилами ЄС (зокрема, не завантажуються через портал Дія та мобільні додатки).

Рішення про пропуск через держкордон прийматимуть безпосередньо на пункті представниками румунської прикордонної поліції.

Коментарі