Новини

Чотири школи на Буковині відправили на карантин — ОДА

Загалом на Буковині 270 із 358 шкіл працюють в очному режимі.

Фото: Слово і Діло

Більше ніж половина класів у чотирьох школах Чернівецької области перебували на самоізоляції, тому ці освітні заклади вирішили відправити на карантин. Про це повідомляє директорка департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан, цитує Укрінформ.

«Станом на сьогодні повністю дистанційно навчаються учні 25-ти закладів загальної середньої освіти Чернівецької области. Зокрема 20 із них не мають достатнього рівня вакцинованих працівників. Ще чотири буковинські школи пішли на самоізоляцію та працюють в онлайн-режимі. У них понад 50% класів потребували самоізоляції через підтвердження COVID-19 у когось з учнів чи учителів, тож заклади пішли на карантин повністю. Також Чернівецький ліцей №2 працює дистанційно через проведення ремонтних робіт», — розповідає Людвига Цуркан.

За словами директорки, наразі в Чернівецькій області на коронавірус хворіють 305 учнів і 112 педагогічних працівників.

Загалом на Буковині 270 із 358 шкіл працюють в очному режимі. Їхня кількість зросла через активну вакцинацію освітян.

«За змішаною формою на Буковині навчаються 63 школи, з них 60 – це ті, де є класи, які пішли на самоізоляцію. Є також два заклади, які працюють у змішаному режимі через проведення ремонтних робіт», — додає Цуркан.

В усіх закладах, що зараз працюють офлайн, вакциновані понад 80% педагогічних працівників. Серед більше ніж 30 тисяч працівників освіти на Буковині, майже 24 тисячі — вакциновані.

Наразі в Чернівецькій області імунізували першою дозою майже 130 тисяч осіб, двома дозами — понад 96 тисяч осіб.

Коментарі