Новини

У Чернівцях проведуть 5-й ювілейний Півмарафон — Vodogray Chernivtsi Half Marathon

Частину коштів від благодійного забігу планують передати на потреби онкохворих дітей.

Півмарафон проводять з метою популяризації спортивних масових заходів та здорового способу життя у Чернівцях. Крім того, до участи закликають туристів. Таким чином організатори заходу хочуть інтегрувати Чернівці в європейський біговий марафонський рух.

Про це організатори розповіли сьогодні, 22 вересня, у Буковинському медіа-центрі «Belle Vue».

Як повідомив Іван Зазуляк, частину коштів від благодійного забігу на 2 км планують передати на потреби Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні.

«Усіх, хто бажає долучитися до збору коштів для онкохворих дітей, просимо прийти на благодійний забіг. У нас є сайт, де можна швидко пройти реєстрацію, або за день до заходу можна прийти та отримати стартовий пакет. Крім благодійного забігу, у нас будуть і безкоштовні», — повідомила співорганізаторка Півмарафону Юлія Пожарук.

Забіг стартує 3 жовтня, о 9:00, на Соборній площі.

Для учасників Півмарафону організатори підготували такі дистанції:

21,1 км — для учасників від 18 років і старших;

10, 5, 2 км і естафетний біг — 14 років і старших;

1 км — від 9 до 13 років;

500 м — від 6 до 8 років;

100 м — до 5 років.

Директор спортивного клубу «Leader Sport Family» Геннадій Прісняк попередив, що до бігу на великі дистанції потрібно готуватися завчасно.

«Якщо брати 21-кілометрову дистанцію, то до неї потрібно готуватися пів року. Для забігу на 10 кілометрів піде 3-4 місяці підготовки, а на 5 — це 2-3 місяці для людини, яка хоч якось займається спортом», — розповів Геннадій Прісняк.

За здобуте перше місце в дистанції на 21 км учасники змагань зможуть отримати грошову винагороду в розмірі 2500 гривень.

Детальніше про реєстрацію, умови допуску до змагань та правила проведення заходу можна прочитати на сайті.

Коментарі