Афіша, Новини

Олег Сенцов проведе зустріч з чернівецькими читачами у Целанівському Центрі

Режисер говоритиме про власні книги, ув’язнення та письменництво за ґратами. Модеруватиме Лілія Шутяк.

Фото: PrisonersVoice

У п’ятницю, 24 вересня у приміщенні Літературного Целанівського Центру відбудеться зустріч з відомим українським режисером, письменником та громадським активістом Олегом Сенцовим. Режисер говоритиме про власні книги, ув’язнення та письменництво за ґратами, дитинство, студентство та плани на майбутнє з модераторкою та медіатренеркою Лілією Шутяк.

Зокрема на зустрічі Сенцов розповість про книгу «Хроніка одного голодування» — тюремний щоденник, який Олег Сенцов почав вести у травні 2018 року в ув’язненні, на третій день після того, як оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити українських політв’язнів. Після звільнення автору дивом вдалося вивезти свої записи із Росії. Ще одна книга, яку представить письменник — «Другу також варто придбати» — в ній йдеться про вторгнення інопланетянів.

Крім цього режисер представить свої збірки невеликої прози :«4 з половиною кроки» та «Маркетер»,  а також збірку автобіографічних оповідань «Жизня».

Адреса: вул. Кобилянської, 51

Початок о 19:00; Вхід вільний

Шпальта робитиме пряму трансляцію події на нашій Фейсбук-сторінці.

Довідка

Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист, письменник. Лауреат Премії імені Андрія Сахарова за свободу думки, Премії Американського ПЕН імені Барбари Ґолдсміт «Свобода писати» а також  Національної премії України імені Т. Шевченка. Він був незаконно ув’язнений Російською Федерацією з травня 2014 року і засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі. Сенцова звільнили у вересні 2019 року в рамках обміну в’язнями між Україною та Російською Федерацією.

 

Коментарі