Новини

Мер Івано-Франківська обіцяє мільйон школі, яка перша вакцинується на 100%

У місті наразі 50 з 58 шкіл вакциновані на 80% і більше працівників.

Фото: kurs.if.ua

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв виплатити 1 мільйон гривень тому закладу освіти, який першим вакцинує на 100% всіх працівників проти коронавірусу. Про це він сказав під час оперативної наради.

«Перший заклад, який досягне 100%, отримає мільйон на розвиток інфраструктури», — заявив Марцінків.

Начальник Департаменту освіти та науки Івано-Франківська Ігор Максимчук розповів, що вже запускає цю інформацію в освітянські групи.

«Це дуже великий стимул. Якщо ми перейдемо в «червону зону» — нам треба буде мати 100% вакцинованих працівників», — каже Максимчук.

За інформацією Департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради, у місті 50 з 58 шкіл міста вакциновані на 80% і більше працівників. У дитсадках цей показник менший — 29 закладів із 44. Тож більшість закладів освіти у Франківську будуть працювати у звичному режимі при переході до жовтої зони епідемнебезпеки.

Це не вперше, коли мер Франківська заохочує містян вакцинуватися таким чином: наприкінці літа Марцінків пообіцяв виплатити премії розміром в тисячу гривень всім вчителям, які встигнуть вакцинуватися до вересня. При цьому він сказав, що шкодує, що в Україні вакцинація добровільна.

«На жаль, у нас вакцинація добровільна, ніхто не може змусити людину вакцинуватися. Але є різні методи стимулювання», – сказав Марцінків.

А щоб запевнити містян в тому, що після вакцинації проти коронавірусу можна завагітніти, і що імунізація не шкодить організму, Марцінків пообіцяв виплатити 100 тисяч гривень першій жінці, що завагітніє після щеплення.

«В мене вчора буда одна жінка і доказувала, що не може вакцинуватися, що не завагітніє. Перший випадок – треба виплатити гарну премію. Бо кажуть, що я злий, депреміюю і так далі, а я хочу преміювати», – коментував це рішення Марцінків.

Крім цього, Руслан Марцінків пригрожував чиновникам міста звільненням, якщо вони не вакцинуються.

«Працівники виконавчого комітету міськради мають бути 100 відсотків вакциновані! Єдина “відмазка” —  це коли лікар підтверджує протипоказання і виписує довідку», — заявив чиновник.

Коментарі