Новини

Велосипедист зібрав понад 10 тисяч євро для дітей Донбасу

За 23 дні своєї подорожі Ярема проїхав Німеччину, Австрію, Словаччину та Польщу.

Фото: Львівська міська рада

Бельгієць українського походження Ярема Венгринович вирішив проїхати 2 500 кілометрів на велосипеді з Бельгії до України. Мета благодійної подорожі — допомогти дітям з Донбасу. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Ця думка до мене прийшла десь роки три тому. Я прилетів до Львова, їхав до родини в Тернопіль і побачив по дорозі велосипедистів. Я подумав, що було би класно поїхати з Бельгії в Україну. Потім вже долучив благодійну акцію. Я не є професійним велосипедистом, займався футболом. Велосипедом почав більше кататися десь 2 роки тому», — розповідає хлопець.

Учора велосипедист вирушив зі Львова до фінальної точки свого маршруту — Тернополя. Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко привітав молодика на площі Ринок та подарував йому значок прапора України.

За 23 дні своєї подорожі Ярема проїхав Німеччину, Австрію, Словаччину та Польщу. За цей час хлопцеві вдалося зібрати кошти, щоб облаштувати притулок для дітей та матерів зі сходу України, які опинилися без домівки. Після поїздки в Тернопіль, благодійник поїде в Северодонецьк, де організація «СОС Дитячі містечка Україна» відкриє притулок для вразливих родин.

Юнак розповів, що займатися благодійною діяльністю — його давня мрія. Яремі вдалося зібрати понад 10 тисяч євро для дітей, які потребують допомоги. Крім цих коштів, сім’ї з Луганської області отримають одяг та подарунки.

Довідка

«СОС Дитячі містечка Україна» — благодійна недержавна організація, що розпочала діяльність у 2003 році. Вона працює задля попередження сирітства в Україні, розвитку сімейних форм виховання для дітей, які позбавлені батьківського піклування та підтримки молоді, яка виходить з-під опіки. Організація є членом міжнародної федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf).

Коментарі