Новини

Латвія внесла Україну до переліку країн ризику та змінила правила в’їзду

Таке рішення в Латвії прийняли через підвищення рівня захворюваності в нашій країні.

Фото Kelly Sikkema, unsplash.com

Латвія змінює правила в’їзду для українців та внесла Україну до переліку країн ризику. Про це повідомляє України в Латвії на своїй сторінці у фейсбуку.

«За інформацією державної прикордонної служби Латвії, а також відповідно до списку Центру контролю та профілактики захворювань Латвії, Україну внесено до списку країн, які несуть серйозний ризик для здоров’я населення (14-денний кумулятивний показник захворюваності перевищує показник захворюваності 75)», — йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні зазначається, що в’їзд до Латвійської Республіки з 18 вересня без поважної причини, в тому числі з метою туризму, дозволено лише громадянам України, які мають COVID-сертифікати країн-членів ЄС ЄЕП, Швейцарії та Великої Британії, а також мають COVID-сертифікати, отримані в мобільному додатку «Дія» з QR-кодом для їх перевірки та є сумісними з системою визнання сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 у Латвійській Республіці.

Такі особи не підлягають 10-денній самоізоляції та звільнені від вимоги тестування на COVID-19 перед прибуттям до Латвії та після прибуття до Латвії.

Коментарі