Новини

Український спортсмен проплив 70 кілометрів в Адріатичному морі. Заплив присвячений деокупації Криму

У воді чоловік пробув майже добу.

Фото: crimea.ria

Спортсмен Олег Софяник здійснив 70-кілометровий заплив, присвячений деокупації півострова. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Громадський активіст виїхав з окупованого Криму та закликає припинити репресії проти кримських татар і українців в Криму.

«У світлі останнього витка репресій в Криму, коли Федеральною службою безпеки були схоплені абсолютно невинні кримські татари, лідер Меджлісу Наріман Джелял, і їх піддавали після арешту жахливим тортурам, можна вже сміливо заявляти про початок сталінського терору і відкритого геноциду кримськотатарського народу», — прокоментував поточну ситуацію в Криму спортсмен.

За словами Софяника, він проплив протоку Отранто між Італією та Албанією в Адріатичному морі, а у воді пробув майже добу. Цей заплив мав на меті привернути увагу міжнародної спільноти до «Кримської платформи» та деокупації Криму

Спортсмен стартував о сьомій ранку з узбережжя провінції Отранто й плив до сьомої вечора майже безперервно.

«Зі мною була яхта супроводу. Зупинявся на кілька хвилин тільки, щоб пити воду і каву», – розповів чоловік.

На другий день довелося пливти в шторм.

«Вітер був попутний, північно-західний. У другій половині дня вітер посилився, піднявся шторм. Але напрямок вітру не змінилося, що лише прискорило просування в запливі. Фінішував о 17:45 на албанському узбережжі півострова Карабурун в районі міста Влера», – сказав Олег Софяник.

Довідка

Олег Софяник – відомий плавець-марафонець із Севастополя, а також рекордсмен Книги рекордів України. Софяник здійснив десятки марафонських запливів, найдовший – через Південно-Китайське море (350 км).

Коментарі