Новини

Зайняті 98 ліжок зі 108: в дитячій ковід-лікарні у Чернівцях зростає кількість хворих

У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні щодня госпіталізують в межах 20 дітей з підозрою на коронавірус.

Архівне фото Шпальти

В інфекційному корпусі Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, яка є госпітальною ковід-базою, наразі зайняті 98 ліжок зі 108 (включаючи 8 ліжок інтенсивної терапії).

Як розповів «Шпальті» головний лікар Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні Олександр Тесліцький, не в усіх дітей, з-поміж госпіталізованих, ковід.

«Особисто у нас кількість госпіталізацій зростає. Наразі в інфекційному корпусі в нас перебуває 98 дітей. Але це загальна кількість діток, які до нас поступили з підозрою та підтвердженим ковід. Частина з них – діти, в яких не підтвердився діагноз коронавірусної хвороби, проте є респіраторне захворювання з пневмонією чи без. З ковідом чи підозрою є 44 дитини. У 29 дітей – підтверджений ковід, а в решти очікуємо на результати ПЛР-тесту. Є 9 дітей віком до одного року», — зазначив головний лікар.

Тесліцький додав, що за останню добу до лікарні госпіталізували 14 дітей, за попередню добу — 21, позавчора — 22 дітей.

«Ця цифра варіює в межах 20 дітей щодня. Рівень госпіталізації, порівняно з минулим місяцем, удвічі вищий. Одна з причин — відвідування організованих колективів. Також є фактори, які характерні і для інших респіраторних хвороб. Це, зокрема, і сезонність, саме осінньо-зимовий період», — зазначив Олександр Тесліцький.

Лікар також додав, що у лікарні перебувають двоє новонароджених із підозрою на COVID-19.

«У відділені реанімації наразі перебувають двоє новонароджених діток на апаратному диханні. В їхніх матерів був підтверджений ковід і перебували у важкому стані. Одна дитина народилася передчасно з масою 1350 грам. Важкий стан обумовлений і недоношеністю. Інша дитина теж потребує апаратного дихання. Діти у важкому стані», — сказав лікар.

Олександр Тесліцький зауважив, що перші ПЛР-тести новонароджених показали негативний результат. Проте діагноз підозрілого випадку залишається, оскільки діти є контактними особами. Матері ж перебувають у ковід-лікарнях для дорослих. Одна жінка – у районній лікарні на стаціонарному лікуванні, інша – в обласній клінічній. Стан їхній залишається важким і також потребують дихальної підтримки.

 

Коментарі