Новини

Цього року на День міста не буде «калинки» на вулицях. Як чернівчани запропонували святкувати

Чернівчани подали понад 100 пропозицій, але цьогоріч не всі ідеї зможуть реалізувати.

Організувати на День міста у Чернівцях фестиваль крафтового пива чи вина, встановити колесо огляду на Соборній площі, масовий перегляд кінофільмів у Музеї архітектури та побуту, фестиваль національних кухонь міста тощо. Такі пропозиції надійшли від чернівчан до міськради. Загалом пропозицій було понад сто. Про це розповів у коментарі «Шпальті» керівник управління комунікації Чернівецької міської ради Павло Катеринчук.

Він зазначив, що загалом на електрону пошту та фейсбук-сторінку під постом отримали від громадян понад сто пропозицій. Але якщо їх акумулювати в оригінальні ідеї без повторень, це буде 20-30. 

Найцікавіше серед пропозицій: облаштувати у місті фестиваль крафтового пива чи вина, встановлення колеса огляду на Соборній площі, масовий перегляд кінофільмів у Музеї архітектури та побуту для молоді, фестиваль фольклорних колективів, вуличних музикантів на вулиці Ольги Кобилянської, фестиваль національних кухонь громад міста, фестиваль рестораторів, виступи народних колективів у різних локаціях міста. 

«Усі пропозиції озвучили на оргкомітеті з проведення Дня міста, але серед них є такі, що технічно не встигаємо організувати цього року. Наприклад, лазерне шоу, бо це дорого, крім того, потребує відповідно тла. Частину пропозицій все ж встигнемо організувати цього року», — зазначив Павло Катеринчук. 

Наприклад, пропозицію, виділити окрему локацію для концерту молодіжних груп. Цю ідею підтримали та реалізують.

«Одноголосно підтримав оргкомітет – не дозволяти влаштовувати «Алі-експресу» та «Калинівського ринку» у місті. Тож цього року на День міста не буде «калинки» на святі. Паркова зона та вулиця Садова будуть відкриті. Крім того, там буде проводитися півмарафон, тому нам потрібні відкриті дороги», — зазначив він.  

Щодо ярмарків крафтових виробників, сувенірної продукції — це все буде в зоні вулиці Шкільної та Пресвятої Марії. 

Цього року на Центральній площі не буде наметів з випічкою та тістечками, оскільки там проїжджа частина і це не дуже добре.

У міськраді зазначили, що до проведення свята долучаться меценати з Чернівців. Прізвищ наразі у міськраді не називають і суму внеску теж.

«Місто розуміє, є що витрачати великі кошти на святкування, зважаючи, що є багато невирішених проблем, не дуже доречно. Але розуміємо, що свято має бути й чернівчани його чекають. Воно має пройти достойно і з новинками, тому долучаємо меценатів», — зазначив Павло Катеринчук. 

Щодо заходів, які організовує до Дня міста управління культури міста, їх буде 20. Як зазначила керівниця управління культури ЧМР Юлія Сафтенко, серед цих 20 заходів немає жодного, який раніше проводили у Чернівцях.

Повну програму заходів святкування Дня міста у Чернівцях обіцяють оприлюднити найближчими днями.

 

 

Коментарі