Новини

Протез руки нового покоління та біокаміни: які українські стартапи поїдуть у Лас-Вегас

Свої розробки в UNIT.City презентували 17 учасників.

Скриншот із Pitch Day CES 2022

Учора, 14 вересня, у Києві відбувся відбір стартапів для участі в Consumer Electronic Show 2022 (CES). Про це повідомляє dev.ua.

Переможці поїдуть у Лас-Вегас на CES, який проходитиме з 5 по 8 січня 2022 року. Їх розмістять в українському павільйоні CES Eureka Park, де вони й презентують свої стартапи.

З усіх 17 учасників, які презентували свої розробки в Києві, вибрали вісьмох:

— Esper Bionics.  Розробляє біонічний протез руки нового покоління та хмарну платформу як сервіс, що навчає протези звичкам користувача, покращуючи керування.

— Effa. Екологічно чисті одноразові гігієнічні продукти, виготовлені зі 100% перероблюваних та відновлюваних матеріалів.

— Qudi. Маска, яка дозволяє проявляти будь-які емоції на обличчі без розкриття особистості.

— Comeback Mobility. Розумні сенсори для милиць для контролю навантаження після захворювань та ушкоджень нижніх кінцівок.

— Manna. Інтерактивна медіаплатформа для створення авторського 3D-анімаційного контенту, стрімінгу та соціальної взаємодії у VR середовищі.

— Copra. Український виробник акустичних систем та підсилювачів преміального класу.

— Neverdak. Біокаміни зі справжнім полум’ям.

— Cardiomo. Рішення на основі штучного інтелекту для дистанційного моніторингу пацієнтів, що забезпечує розумний, безперервний, реальний час та економічно ефективний моніторинг поза лікарняними установами.

Фото: USF

«Це без перебільшень унікальна подія для нашого регіону, адже вперше ми стимулюємо участь стартапів представити свої розробки на одній з найвідоміших виставок технологій на планеті на рівні держави. Завдяки нашій новинці у вигляді інноваційних ваучерів командам не треба хвилюватися за витрати для мандрівки за океан», — зазначив директор Українського фонду стартапів Павло Карташов.

Основним критерієм визначення переможців була динаміка росту та оцінка того, чи буде стартап ефективним на думку кожного з одинадцяти суддів. Вони оцінювали стартапи за такими критеріями: команда, продукт, інноваційний потенціал впливу на ринок, актуальність для споживачів та ринок. Сума балів і визначила переможця.

Конкурс організували Український фонд стартапів спільно з американським партнером Western NIS Enterprise Fund.

Коментарі