Новини

«Локальна Історія» запускає подкаст про історію: перший сезон присвятили Буковині

Наше минуле крізь призму персонажів, чиї імена викликають неоднозначні емоції.

«Локальна Історія» запускає цикл наукпоп подкастів «Норовисті Пройдисвіти».

Проєкт є поглядом на власну історію крізь незвичайну оптику, кажуть автори проєкту.

«Норовисті пройдисвіти” — це якби про відомих персонажів української історії знімав кіно Джон Ву, Джеймс Кемерон, або Квентін Тарантіно. Подкаст побудований за регіональним принципом. Перший цикл оповідає про непересічних героїв минулого, чиє життя та діяльність пов’язана з буковинським краєм. У кожному циклі планується щонайменше 10 випусків. Перший сезон присвячений Буковині», — каже оповідач та автор Саша Буль.

Саша Буль
Фото з фейсбуку

А сам подкаст виходить на платформі «Локальна історія».

Та в подкасті можна дізнатися не лише про Буковину, але й про князів та гетьманів, опришків, зрадників та повстанців, відьом і авантюристів всіх часів. Їхній вплив на культурні та історичні процеси. Місце історичних розбишак у свідомості сучасних українців. Їхній нерозкритий потенціал в якості героїв сучасної популярної культури.

«Норовисті пройдисвіти” — історичний подкаст зроблений для людей, які не є професійними істориками. Ми постарались зробити його таким, щоб неможливо було відірватися. Це новий рівень науково-популярного контенту.  Ви це відчуєте з перших випусків. Звук, концепція, набір героїв, подача, флер, енергія. Ми дуже серйозно настроєні і з кожним випуском рівень буде рости. Отже, потенційні партнери, звертайтеся. Це золота тема. Плануються випуски по кожній області. Буде ­ “нетлінка”», — каже автор ідеї та продюсер проєкту Павло Нечитайло.

Павло Нечитайло Фото ukrinform

Нові епізоду подкасту виходитимуть щосереди на всіх популярних подкастингових сервісах: YouTube, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify та інших.

 

 

Коментарі