Новини

В Україні розпочалася інформаційна кампанія з протидії булінгу — Мін’юст

За фізичний або психічний булінг учасника освітнього процесу настає адміністративна відповідальність.

Фото: 5 канал

У Міністерстві юстиції повідомили про старт інформаційної кампанії з протидії булінгу (цькуванню) в Україні до розпочатого нового навчального року. Про це пише Радіо Свобода.

За словами заступниці міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерії Коломієць, мовиться про проведення правопросвітницьких заходів у школах для протидії цькуванню та роз’ясненню дітям їхніх прав.

«Наша мета – допомогти жертвам цькувань та роз’яснити, чому не варто приховувати факти булінгу та куди звертатися по допомогу», — пояснює Коломієць.

За допомогою інформаційної кампанії діти та їхні батьки зможуть дізнатися про те, як отримати правову допомогу.

У Міністерстві юстиції повідомляють про такі шляхи її отримання:

— у месенджерах Телеграм та у Вайбері;

— у мобільному застосунку «Безоплатна правова допомога» (БДМ), завантаживши його через Google Play чи App Store, чи в застосунку «Твоє право»;

— у кабінеті клієнта на сайті системи БПД;

— за безплатним номером системи БПД 0 800 213 103;

— через інтерактивний чат-бот «Кіберпес» у Telegram та Viber.

Нагадаємо, що за булінг учасника навчального процесу наступає адміністративна відповідальність — накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин. Якщо булінг вчинили діти до 16 років, то до відповідальності притягатимуть їхніх батьків.

Коментарі