Афіша, Новини

Робототехніка, майстер-класи та виставки: молодь запрошують на освітній фестиваль «Chernivtsi Edu Fest»

Захід проводять для учнів шкіл, студентів технічних спеціальностей, активної молоді та освітян.

14 вересня у Чернівцях відбудеться освітній фестиваль «Chernivtsi Edu Fest». На ньому будуть майстер-класи, виставка роботів та марафон інжинірингових проєктів. Крім того, в кінці учасників очікує розіграш призів та напої. Організаторами заходу є навчальний центр робототехніки «Boteon», Noosphere Engineering School та ТОВ «Розумники Холдинг». 

Як зазначають організатори, мета заходу – активна взаємодія у місті STEM-спільноти (у перекладі — наука, технологія, інженерія та математика). Крім того, фестиваль планує об’єднати талановиту молодь, яка цікавиться інформаційними технологіями та прагне змінити світ на краще. Захід проводять для учнів шкіл, студентів технічних спеціальностей, активної молоді та освітян.

Учасники та учасниці зможуть взяти участь у майстер-класах з робототехніки, дізнатись про роль науки у світі, відвідати демонстрацію роботів, ознайомитись із друком на 3D-принтерах та багато іншого.

«З цікавинок: цього року ми покажемо роботів-машинок, мобільні платформи та теплички, зменшену модель розумного міста Green park, робота-художника, 3Д-принтери та навіть великий роботизований тетріс, а також поспілкуємось з командами крутих студентських інжинірингових проєктів», — розповіла організаторка Тетяна Мосін.

Програма заходів: 

Локація №1 — Презентація освітніх рішень для шкіл Чернівецької області (для керівників управлінь освіти області, керівників шкіл).

Адреса — Буковинський медіацентр Belle Vue, вул. Кобилянська 2.

11:15-12:30 – виставка та презентації сучасних рішень для освіти та презентація всеукраїнського проєкту Ukraine Rocketry Challenge;

12:30-14:00 – дискусія «Цифровізація освіти – виклики STEM та можливості для Буковини»;

Локація №2 — Виставка та марафон студентських інжинірингових проєктів.

Адреса — Дворик Чернівецької Ратуші, Франка 1.

14:00-17:00 – інтерактивна виставка з зонами для учнів;

15:00-17:00 – марафон студентських інжинірингових проєктів, та презентація реалізації проєктів на різних платформах та в організаціях; 

17:00 – розіграш призів від організаторів. Завершення фестивалю.

Локація №3 — Майстер-класи.

Адреса: Головна, 89, 3 поверх.

15:00-17:00 – Майстер-класи для дітей з робототехніки. Запрошуємо Вас взяти участь у Chernivtsi EDU Fest!

Організатори просять попередньо реєструватися на фестиваль за посиланням.

Участь за умови попередньої реєстрації — безкоштовна.

 

Коментарі