Новини

У жодній школі Чернівецької громади досі не вакцинувалися 80% працівників

Так, заклади освіти можуть знову перейти в дистанційний режим уже з понеділка.

За інформацією управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, у Чернівецькій громаді немає жодного навчального закладу, де вакцинувалися 80% працівників. Про це пишуть на Facebook-сторінці Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

«Ми зараз дуже посилено працюємо, але навряд чи зможемо забезпечити цей відсоток (до понеділка — авт.), хоча говорили про це і в Управлінні охорони здоров’я, і всі медики били тривогу, щоб не було потім обмежувальних заходів. Чернівчани не дуже дослухаються, читають неперевірені джерела. Цього тижня відвідуємо колективи керівників та медпрацівників у закладах освіти, на завтра-післязавтра уже є графік», — розповідає Калмикова Наталія, начальниця Управління охорони здоров’я.

За умови жовтої чи помаранчевої зони у закладах освіти, де вакциновано менше ніж 80% педагогічного колективу, введуть дистанційне навчання, повідомляють у МОЗ. Якщо оголосять червоний рівень — стаціонарна робота навчальних закладів забороняється, крім садочків та спеціалізованих закладів 1-4 класів. Рішення про організацію навчального процесу ухвалюватиме педагогічна рада кожного навчального закладу.

«Керівництво прийматиме рішення або про дистанційне навчання, або про діяльність із дотриманням усіх протиепідемічних вимог. Оскільки організувати це дуже складно, ризики повернення на дистанційне навчання цілком імовірні», — підсумувала Калмикова.

Крім того, Ірина Ткачук, керівниця Управління освіти, розповіла, що в усіх школах Буковини зараз проводять активну роз’яснювальну роботу щодо кампанії імунізації, а також готові мобільні групи вакцинації.

Наразі школами-лідерами з кількістю вакцинованих є Чернівецька загальноосвітня школа №25 (73%), Чернівецький ліцей №1 математичного та економічного профілів (62%) і Чернівецька спеціалізована школа «Освітні ресурси та технологічний тренінг» №41 з вивченням єврейського етнокультурного компонента (60%).

Раніше ми писали: До кожної школи Чернівецької области приїдуть мобільні групи вакцинації — Осачук

Коментарі