Новини

Українка вперше в історії вийшла до півфіналу американського турніру з тенісу US Open

Даяна Ястремська грає у парі з австралійцем Максом Перселлом.

Фото: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Даяна Ястремська стала першою українкою в історії, яка вийшла до півфіналу турніру з тенісу US Open у змішаних парах. Крім того, це перший вихід України до півфіналу в міксті на «шоломах» за два роки. Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

На американському турнірі Великого шолома тенісистка грає у парі з австралійцем Максом Перселлом.
У чвертьфіналі дует обіграв пару з казахстанця  та французки – Фабріса Мартена та Ярославу Швєдову – з рахунком 6:2 та 6:3.
При цьому на одиночній сітці Ястремська вилетіла одразу в першому колі, поступившись німкені Анжелік Кербер, минулій першій ракетці світу.

На US Open вихід до півфіналу в міксті для України є першим в історії.

Незадовго до матчу в міксті Ястремська грала пару з іншою українкою Мартою Костюк. Єдиний повністю український дует на цьому турнірі поступився в третьому раунді. На цьому участь України у жіночому парному турнірі завершилася. При цьому у чоловічій парній сітці українців не було — і зараз Ястремська залишається єдиною представницею команди в дорослих парних дисциплінах.

Довідка

Даяна Ястремська — українська тенісистка з Одеси.

На юніорському рівні спортсменка досягала шостої сходинки світового рейтингу, була фіналісткою Вімблдонського турніру 2016 року серед дівчат в одиночному розряді та фіналісткою Відкритого чемпіонату Австралії 2016 року в парному розряді. У віці 18 років українська тенісистка Даяна Ястремська зуміла не лише пробратися до топ 100 тенісисток світу, але й виграти перший трофей Women’s Tennis Association. Завдяки цьому вона встановила рекорд України.

Коментарі