Новини

«Журфікс на подвір’ї Ольги Кобилянської»: біля чернівецького музею проведуть театральний перформанс

Метою перформансу є популяризація музею чернівецької письменниці.

Чернівецький літературно-меморіальний музей Ольги Кобилянської Фото: Фейсбук музею

12 вересня о 16.00 в Чернівецькому літературно-меморіальному музеї Ольги Кобилянської проведуть перформанс під назвою «Журфікс на подвір’ї Ольги Кобилянської» за мотивами новели чернівецької письменниці «Valse melancolique» («Меланхолійний вальс»). Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці музею.

Журфікс — це прийом гостей у завчасно визначені дні тижня.

Організатори кажуть, що цей перформанс розповідатиме про життя трьох жінок, які думками та світовідчуттям не вписувалися у формат пересічних жінок того часу.

Провідною темою твору є музика, мистецтво та їхній вплив на людину, митця. Акторки розкриють психологію персонажів через музичні образи та переживання, які дадуть можливість поринути в захопливу історію, що не втрачає своєї актуальності.

Аполлінарія Маяковська, чернівецька гідеса та екскурсоводка, розповідає, що влаштовує перформанс заради популяризації творчости Кобилянської. Вона хоче розповісти про музей чернівчанам та підвищити цікавість людей до таких туристичних локацій.

«Хочемо, щоб більше людей дізналися про музей, який є в нас в місті, і показати що це насправді дуже цікаве та атмосферне місце», — каже організаторка.

Після перформансу для глядачів організують чаювання.

Перегляд перформансу безкоштовний.

Адреса — вулиця Софії Окуневської, 5

Зазначають, що за бажанням можна буде замовити екскурсію музеєм. Вхід до музею — 30 грн, а вартість екскурсії — 100 грн.

Коментарі