Новини

Про народження дітей, дороги та порівняння зі Стівом Джобсом: Зеленський виступив із промовою у Стенфорді

Він став першим українським президентом, що виступив у Стенфордському університеті.

Фото: Радіо Свобода

Володимир Зеленський виступив перед студентами зі Стенфордського університету під час візиту до США.  Виступ президента тривав близько 12 хвилин. Він розповідав студентам про Україну, її цілі, можливості й порівнював себе зі Стівом Джобсом. Про це передає «Радіо Свобода».

Президент університету Марк Тесьє-Лавінь ще до промови Зеленського наголосив, що той став першим українським президентом, який виступає у Стенфорді. Крім того, зазначають, що це перше таке велике зібрання в закладі з часу початку пандемії у березні 2020 року.

Що сказав Зеленський

Зеленський каже, що Україну можна описати двома словами: «все можливо».

Він розповів, що народився у невеликому індустріальному місті на сході України і не міг уявити, що виступатиме тут. Для досягнення цього, за його словами, треба було стати президентом.

Він згадав про те, що весь час мріяв змінити стан доріг та бюрократичні процеси в країні, і зрештою став причетним до цього — вже зараз змінює багато речей у країні.

Президент нагадав американцям, що українці причетні до створення першого гелікоптера, штучного супутника та найбільшого літака у світі, а також додатку «WhatsApp». 

«Українці часто доводили людству, що все можливо. Що можливо створити перший вертоліт, штучний супутник Землі, найбільший у світі літак та “WhatsApp”», — каже Зеленський.

Він додав, що нині Україна знову будує тисячі кілометрів власних доріг, власну техніку.

Крім цього, наголосив, що попри те, що зараз країна протистоїть одній із найбільших армій світу та має частину своєї території окупованою, ми водночас будуємо демократичну, вільну та відкриту державу.

Також Зеленський порівняв себе та свою команду зі Стівом Джобсом. Він згадав, що їм так само, як і команді Стіва Джобса, колись говорили, що те, чого вони прагнуть, – неможливо. Крім цього, багато разів згадував про державний портал «Дія».

«Зараз у мене в руках творіння Джобса й Apple – iPhone. Це його серце. Воно б’ється. Б’ється з кожним вібро під час дзвінка або смс. А в ньому – наше українське творіння – держава у смартфоні», – сказав політик.

Він наголосив, що нині Україна є першою країною у світі, громадяни якої мають цифровий паспорт, та зазначив, що нині діджиталізація є важливим, але не єдиним пріоритетом України.

«У нас немає часу мріяти та немає української мрії — у нас є українська мета. І це, звісно, не тільки цифровізація», – зауважив він.

Президент наголосив, що Україна обов’язково поверне своїх громадян, а також окуповані Крим і Донбас та покаже, що «все можливо».

 

 

Коментарі