Новини

Україна приєднується до міжнародної Групи Помпіду: що це таке

Як член Групи Помпіду Україна отримуватиме міжнародну підтримку в боротьбі з незаконним обігом наркотиків.

Рада Європи/Фото: AFP

З 2022 року Україна приєднається до Групи Помпіду, ставши 42-ю учасницею обʼєднання. Про це повідомила Рада Європи у вівторок, 31 серпня, після того, як український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба надіслав лист в організацію, повідомивши, що Україна вступить у неї.

Рішення про приєднання до Групи президент Володимир Зеленський підписав ще наприкінці 2020 року.

Як зазначає постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк, участь українських експертів у роботі Групи сприятиме появі та реалізації в країні програм із лікування залежностей, догляду та реабілітації людей із розладами, повʼязаними зі вживанням наркотиків.

Тобто з наступного року, як член Групи Помпіду Україна отримуватиме міжнародну підтримку в боротьбі з незаконним обігом наркотиків через доступ до спеціалізованих мереж правоохоронних органів і за допомогою платформ професійного співробітництва.

Що таке Група Помпіду?

Група Помпіду — це міжнародний орган, що бореться зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом. Його створили 1971 року за ініціативою президента Франції Жоржа Помпіду.

Основне завдання організації — це зупинити незаконне вживання наркотиків та їх незаконний обіг. Крім того, члени Групи Помпіду підтримують розвиток науково обґрунтованої політики в галузі використання наркотичних речовин. Також країни об’єднання постійно обмінюються інформацією про тенденції, повʼязані з наркотиками, їх незаконним обігом і вживанням.

 

Коментарі