Новини

Москаленко виграла «золото» та побила світовий рекорд на Паралімпіаді у Токіо

75-ту нагороду в Токіо здобула атлетка Анастасія Москаленко.

Фото: paralympic.org.ua

Останній фінал за участю України відбувся у жіночому штовханні ядра в класі F32. Анастасія Москаленко входила в змагання з високим особистим результатом — 6,92 метра. Українка ще з першої спроби претендувала на медаль, оскільки штовхнула ядро на 7,01 метра, проте саме друга спроба — 7,61 метра — дозволила їй стати рекордсменкою та випередити Розу Козаковську, повідомляє Суспільне.

Під час своєї дебютної Паралімпіади Москаленко виграла вже дві медалі. Першу — за метання булави, де виборола «срібло». До фіналу вийшли вісім учасниць без попереднього проведення кваліфікації у штовханні ядра. Вони мали шість спроб, щоб вийти до заліку.

Після української атлетки в змагання вступила представниця ПКР (Паралімпійській комітет Росії) Євгенія Галактіонова, яка не змогла перевершити рекорд.

Паралімпійськими чемпіонами у штовханні ядра в Токіо також стали Максим Коваль, який здобув «золото», Олександр Яровий, Анастасія Мисник та Роман Данилюк, які отримали «срібло».

Довідка

Анастасія Москаленко — 21-річна параатлетка, що народилася в Дніпрі та виступає в легкій атлетиці. Українка є чемпіонкою Європи в метанні булави і срібною призеркою континентальної першости у штовханні ядра. Вона виступає в класі F32, куди належать спортсмени, що мають помірний чи сильний гіпертонус, атаксію, атетоз, що вражає всі чотири кінцівки та тулуб.

 

Коментарі