Новини

Андрій Трусов побив світовий рекорд на Паралімпіаді та здобув третє «золото» для України

У фіналі з Трусовим брав участь ще один українець — Євген Богодайко, який здобував «золото» у запливі на цій же дистанції.

Фото: Інформатор

Український плавець Андрій Трусов здобув чергову золоту медаль на Паралімпіаді в Токіо та побив світовий рекорд. Це вже третє «золото» за п’ятий день змагань.

21-річний спортсмен виграв на дистанції 100 метрів на спині, при цьому встановивши новий світовий паралімпійський рекорд — 1 хвилина 08,14 секунди. У фіналі з Трусовим брав участь ще один українець — Євген Богодайко. Перед фінальним запливом саме він був чинним паралімпійським чемпіоном на цій дистанції. А на другий день змагань він здобув «золото» для України.

Та у фіналі Трусову вдалося виграти. Богодайко на цьому ж запливі прийшов п’ятим.

Український плавець уже здобував срібні нагороди на цих Паралімпійських іграх — на 200 метрах комплексним стилем та 400 метрах вільним стилем.

Довідка

Андрій Трусов — 21-річний параатлет із Донеччини. Плавець виступає в класах S7, SB6, SM7, до яких належать спортсмени, що використовують для руху тільки тулуб і руки. Трусов — чемпіон світу на дистанції 50 метрів вільним стилем, а також 4-разовий чемпіон Європи. Додамо, що Паралімпіада в Токіо – дебютна для спортсмена.

Коментарі