Новини

В Україні — День пам’яті захисників: які заходи відбудуться у Чернівцях

Оголосили хвилину мовчання, приспустили прапори та провели забіг.

Фото Ігоря Константинюка

У День пам’яті захисників, який відзначається 29 серпня, в Україні приспустили державні прапори та о 10:00 оголосили загальнонаціональну хвилину мовчання. Сім років тому в ці дні українські військові потрапили в оточення під Іловайськом. Тоді загинули майже чотириста бійців, пише Суспільне.

За повідомленням пресслужби української делегації Тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, стяги приспустили на адміністративних будівлях органів державної влади, закордонних дипломатичних установах України, державних підприємствах, установах і організаціях, у військових частинах та на кораблях. 

Зазначають, що також в країні тимчасово призупинив рух громадський та приватний транспорт. А ще у цей обмежили трансляцію розважальних програм радіо і телебачення.

У Чернівцях у цей день заплановані заходи із вшанування пам’яті загиблих воїнів. 

Зокрема вранці провели забіг «Шаную Воїнів! Біжу за Героїв України».

О 10:00 у всій країні оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання

О 12:00 – Подзвін за Героями (Центральна площа);

12:30 – автопробіг від Центральної площі до Алеї Слави;

13:00 – поминальна молитва. Освячення пам’ятника полеглому Героєві — офіцерові Олександру Маланчуку на Алеї Слави;

16:00 – благодійний виступ Національного заслуженого академічного народного хору України ім.Г. Верьовки (літній театр)

Довідка: 

День пам’яті захисників України встановлено указом президента від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військових і добровольців, які віддали життя за батьківщину, та як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України — Іловайську трагедію. Символом цього дня стала квітка соняха, адже смертельний для наших захисників «зелений коридор» пролягав через поля із цими квітками

 

Коментарі