Новини

Сполучені Штати Америки дадуть Україні 60 мільйонів доларів на військову допомогу

Ці гроші будуть виділені з Міністерства оборони США.

Фото: The Bell.com

Президент США Джо Байден доручив Держдепартаменту виділити Україні 60 мільйонів доларів на військову допомогу та підтримку країни. Гроші виділять з Пентагону. Про це повідомили в меморандумі на сайті Білого дому, що оприлюднили 27 серпня.

«Я делегую держсекретареві повноваження направити до $60 мільйонів на оборонні вироби та послуги Міністерства оборони, а також на військову освіту і підготовку для надання допомоги Україні», — заявив президент Байден в документі.

Зазначимо, що президент Володимир Зеленський наприкінці серпня відвідає США на запрошення Байдена. Зустріч відбудеться 31 серпня.

За інформацією Офісу Президента, лідери двох країн мають обговорити російську агресію в Криму і на Донбасі, енергетичну безпеку Києва, боротьбу з корупцією і проєкт демократичних реформ.

Крім того, сторони планують підписати три документи щодо оборонного партнерства, проєктів у сфері досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці у космічній галузі.

Додамо, що 1 березня цього року Пентагон вже виділяв Україні 125 мільйонів доларів для підвищення оборонного потенціалу, зокрема на закупівлю двох патрульних катерів типу Mark VI. Також Пентагон пообіцяв надати ще 150 мільйонів доларів за умови реформ в оборонній сфері.

 

Коментарі