Новини

Українці без доступу до додатку «Дія» можуть отримати всі послуги сервісу у ЦНАПі — Мінцифри

Це роблять, аби зменшити цифровий розрив між поколіннями.

Фото: petropavlivka.city

Українці, які не мають можливости користуватися смартфоном або не мають доступу до інтернету, зможуть отримати всі послуги сервісу «Дія» у спеціально облаштованих місцях центрів надання адміністративних послуг. Про це повідомила у фейсбуку пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Наразі місця, де українці можуть скористатися послугами «Дії», доступні у 612 ЦНАПах, на 335 віддалених робочих місцях та в 57 територіальних підрозділах.

У понад 1000 ЦНАПах адміністратори можуть не лише надавати держпослуги відвідувачам, а й навчити користуватися порталом «Дія». У центрі можуть проконсультувати та допоможуть отримати послуги онлайн, зазначають у Мінцифри. Це роблять, аби зменшити цифровий розрив між поколіннями, каже Людмила Рабчинська, заступниця міністра цифрової трансформації.

«Наявність спеціально облаштованих місць із комп’ютерами з доступом до інтернету в кожному ЦНАПі зменшить цифровий розрив між представниками поколінь та жителями різних населених пунктів, адже забезпечить усіх рівним доступом до сучасних сервісів», — наголосила Рабчинська.

У Мінцифри кажуть, що спеціально облаштовані місця з доступом до порталу «Дія»:

— дозволять багатьом людям у майбутньому отримувати послуги самостійно;

— забезпечать усіх рівним доступом до сучасних сервісів;

— зменшать цифровий розрив між представниками поколінь та жителями різних населених пунктів;

— збережуть час адміністраторів та дозволять уникнути черг.

Які послуги доступні в «Дії»?

У додатку є електронні версії закордонного та внутрішнього паспортів, а також індивідуальний податковий номер. Також через додаток і портал можна замовити, обміняти чи продовжити водійські права. Крім того, ФОПи можуть оплатити у «Дії» податки та перевірити надходження декларацій. Віднедавна у застосунку також доступний COVID-сертифікат після повної вакцинації. Нещодавно його визнали в ЄС.

Адреси чернівецьких центрів надання адміністративних послуг:

центральне відділення — вул. Героїв Майдану, 7;

філія (Садгора) — вул. Івана Підкови, 2.

Коментарі