Афіша, Новини

У Чернівцях екорейдери прибиратимуть Єврейське кладовище — запрошують долучитися

Організатори забезпечать учасників водою, інструментами, рукавицями та пакетами. 

Фото: Sergey Ryzhkov

У суботу, 28 серпня екологічний рух Ecoraiders прибиратиме Єврейське кладовище, на вулиці Зеленій у Чернівцях. Екоактивісти запрошують всіх охочих долучитися до акції. Про це представники організації повідомляє в Інстаграмі.

«Розпочинаємо прибирання на єврейському кладовищі. На цей раз бій не тільки зі сміттям, на нас чекає велика кількість зелених насаджень. Садовий інструмент напоготові»! — кажуть організатори у повідомленні.

Активісти просять всіх охочих, які планують долучитися, мати з собою необхідний закритий одяг та головний убір. Організатори дадуть усім учасникам воду, інструменти, рукавиці та пакети. 

Інстаграм ecoraiders

Як проходять «екорейди»?

Активісти, котрі називають себе«Екорейдерами», поступово наводять лад у різних локаціях Чернівців, прибирають сміття та публікують процес і результат у соціальних мережах.

У себе на сторінці волонтери розповідають, що кожної суботи за годину до толоки на локацію приїжджає спецтранспорт та привозить контейнер. Активісти його наповнюють, після чого він їде на Чорнівське сміттєзвалище. Толока закінчується, коли волонтери повністю заповнюють цей контейнер. Зазвичай це займає до 2 годин.

 

 Зустріч о 10.00 біля входу на Єврейське кладовище, вул. Зелена.

Коментарі