Новини

Вакцинація або довідка від лікаря: як цього року поселятимуть студентів у гуртожитки

За останній тиждень рівень захворюваности на COVID-19 зріс втричі проти минулого тижня.

Цього року поселення студентів у гуртожитки Чернівецької области почнеться 27 серпня. Деякі університети досі вирішують, як проводитимуть процедуру. Проте минулого тижня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення рекомендувати закладам вищої освіти поселяти у гуртожитки тільки вакцинованих від COVID-19 студентів.

Так зробити вирішили, адже, за результатами оперативного епідеміологічного аналізу, впродовж останніх тижнів у Чернівецькій області фіксують значне зростання випадків коронавірусу, зокрема за останні сім днів в області  зафіксували 434 нових випадків інфікування COVID-19, тоді як минулого тижня реєстрували 273 випадки COVID-19.

У коментарі «Суспільному» проректорка Чернівецького національного університету Тамара Марусик повідомила, що в закладі вирішили запитувати у студентів під час поселення або довідку про вакцинацію, або негативний тест на коронавірус, або лист від сімейного лікаря про стан здоров’я. Без цього в гуртожиток не поселятимуть.

А от у Буковинському державному медичному університеті ще вирішують, які документи потрібні будуть для заселення. Проте прессекретарка вишу Оксана Вівсяник каже, що довідка від сімейного лікаря про стан здоров’я є обов’язковою.

Раніше ми писали про те, що понад 5 мільйонів українців вакцинували проти коронавірусу щонайменш однією дозою, а двома щепили понад три мільйони людей.

Коментарі