Новини

Ще три срібні медалі на Паралімпійських іграх: Україна на другому місці за кількістю нагород

З першого дня змагань Україна має 8 медалей, зокрема одне «золото».

Фото: GettyImages

Сьогодні, 24 серпня, після двох нагород у фехтуванні ще одну срібну медаль у цій категорії виграла 35-річна українка Олена Федота. Вона була лідеркою рейтингу на Паралімпіаді 2020 у жіночій шаблі. У боротьбі за «золото» Паралімпійських ігор Федота зустрілася з представницею КНР Шумей Тан, яка отримала перемогу.

Федота виступає в категорії В, до якої належать спортсмени, чиї травми впливають на функціонування тулуба та фехтувальної руки.

Спортсменка вперше виступає в категорії фехтування — раніше вона брала участь у Паралімпіадах у Ріо-де-Жанейро (2016) і в Лондоні (2012) у параплаванні.

Крім цього, чергову медаль у плаванні здобув Максим Крипак. 26-річний спортсмен став срібним призером Паралімпіади 2020 у запливі 50 метрів вільним стилем.

Фото: Obozrevatel

 

На кваліфікації до Ігор Крипак виявився одним із найшвидших, показавши другий час. Його випередив лише австралієць Ровен Крозерс, якому українець поступився 0.33 секунди. Так само, як і на кваліфікації, боротьба за  «золото» Паралімпіади у фіналі пройшла саме між австралійцем та Крипаком. Український плавець суттєво покращив свій результат у порівнянні з кваліфікацією, проте все одно поступився Крозерсу.

Крипак — 5-разовий переможець Паралімпійських ігор 2016 у Ріо-де-Жанейро на дистанціях 50, 100, 400 метрів вільним стилем, 100 метрів на спині та в естафеті 4х100 метрів вільним стилем. Плавець виступає в паралімпійській категорії S10. До неї належать спортсмени з мінімальним ушкодженням тіла, що впливає на функціонування ніг, або ж з ампутованою ступнею чи кінцівкою нижче коліна.

Також із плавання на дистанції 100 метрів у стилі батерфляй «срібло» здобув 20-річний плавець Олексій Вірченко. Його суперник Ігор Бокі прибув першим, встановивши  паралімпійський рекорд. Він проплив дистанцію за 53.80 секунди. Саме українець став другим, випередивши на фініші узбекистанця Іслама Асланова.

Фото: Суспільне Полтава

Вірченко виступає в паралімпійській категорії S13, до якої належать спортсмени із сильним порушенням зору. Він — дворазовий бронзовий призер чемпіонату світу та чемпіон Європи.

Паралімпійська збірна України вже має у своєму активі 8 медалей за перший день змагань та посідає 4-те загальне місце у рейтингу країн і друге за кількістю медалей, поступаючись лише Австралії.

Коментарі