Новини

Міський голова Івано-Франківська оголосив премії всім учителям, які вакцинуються до кінця літа

Зараз у Тернопільській області провакциновано вже 47% педагогів.

Фото: Фейсбук Руслана Марцінківа

В Івано-Франківську всім учителям, які вакцинуються до 31 серпня проти коронавірусу бодай однією дозою, виплатять премії. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Минулого тижня він повідомляв, що для отримання премії потрібно буде мати дві дози, тобто вакцинуватися повністю. Проте вже сьогодні, 25 серпня, уточнив, що гроші виплатять і тим, хто матиме лише одну дозу, адже, як він каже, в управлінні розуміють, що дві дози ввести не встигнуть.

Освітянам, що вакцинуються, виплатять 1000 гривень.

Крім того, мер Івано-Франківська закликає вакцинуватися всіх містян:

«Для того, щоб діти могли ходити в садочки та школи, для того, щоб ми знову місяцями не сиділи на карантині — треба вакцинуватися. Я вакцинувався сам і закликаю долучатися усіх. Це єдиний спосіб уберегти себе, своїх близьких та колег, визнаний міжнародною спільнотою», — пише Марцінків.

Зараз у Тернопільській області вже вакцинувалися 47% педагогів, каже Марцінків. Але цього не достатньо — треба рухатися далі, щоб «не сидіти на карантині».

Крім того, мер запросив список з усіх комунальних підприємств у виконавчому комітеті, аби знати відсоток вакцинованих працівників. Він зазначив, що якщо влада вимагає щеплюватися інших, то повинна починати з себе.

Нагадаємо, що у тернопільських школах, де буде понад 80% щеплених від коронавірусу вчителів, ті педагоги, що ще не пройшли вакцинацію, змушені будуть обов’язково щотижнево робити ПЛР-тест, який підтвердив би у них відсутність хвороби. Ці тести вони робитимуть за власні кошти.

Вам може бути цікаво: двоє буковинців змагаються за звання найкращого вчителя України — вони потрапили у топ 50.

Коментарі