Новини

На Тернопільщині невакцовані вчителі щотижня здаватимуть ПЛР-тест

Викладачі робитимуть ці тести за власні кошти.

Фото: Shutterstock

Під час посиленого карантину невакциновані вчителі повинні будуть робити ПЛР-тести щотижня. Про це заявила головна санітарна лікарка Тернопільської области Оксана Чайчук, пише 0352.

Раніше у МОЗ повідомляли, що коли регіон переходитиме у «жовту», «помаранчеву» або «червону» епідемічну зону, то там будуть працювати лише школи, де вакциновано не менше 80% вчителів. Усі інші заклади освіти перейдуть на дистанційне навчання.

Як повідомила Оксана Чайчук, у школах, де буде понад 80% вакцинованих від коронавірусу вчителів, ті педагоги, що ще не пройшли вакцинацію, змушені будуть обов’язково щотижнево робити ПЛР-тест, який підтвердив би у них відсутність хвороби. Ці тести вони робитимуть за власні кошти.

«Постанова передбачає, що щотижня вчителі будуть здавати ПЛР за власний кошт для того, аби перевіряти свій стан здоров’я», — каже Чайчук.

З іншого боку, раніше Міністр освіти Сергій Шкарлет запевняв, що вакцинація педагогів залишається добровільною:

«Примусово нікого не вакцинуватимуть. Можуть бути медичні показники. Наприклад, алергія», — розповів Шкарлет.

Додамо, що станом на 14 серпня в Тернопільській області вакциновані майже 11 тисяч учителів (42%) із 43 тисяч. Про це повідомила начальниця управління освіти і науки области Ольга Хома.

Коментарі