Новини

У Токіо офіційно відкрили літні Паралімпійські ігри 2020: скільки українських атлетів братиме участь

Посол Японії в Україні зазначає, що є символічним те, що відкриття ігор відбувається в День Незалежности України.

Фото пресслужби Національного паралімпійського комітету України

Сьогодні, 24 серпня, у Токіо офіційно стартували XVI літні Паралімпійські ігри 2020. Церемонія відкриття відбулася на Олімпійському стадіоні.

Представники 168 країн світу змагатимуться у 22 видах спорту на паралімпійських іграх. У 15 з них братимуть участь 143 атлети з України. Прапороносцями від нашої країни на церемонії відкриття стануть плавчиня Єлизавета Мерешко та плавець Віктор Смирнов.

Мерешко здобула на минулих Паралімпійських іграх 2016 у Ріо п’ять медалей із параплавання. Смирнов брав участь у двох паралімпіадах та має 16 медалей, шість із яких золоті.

Зазначимо, що для національної паралімпійської збірної XVІ літні Паралімпійські ігри стануть сьомими за рахунком. Вони триватимуть 12 днів — до 5 вересня.

На минулих іграх українська збірна стала третьою у рейтингу. Загалом за всі ігри наша збірна здобула 464 медалі.

Для національної паралімпійської збірної України дуже символічно, що XVI літні Паралімпійські ігри розпочнуться саме в День 30-річчя Незалежности України. Про це заявив і посол Японії в Україні Такаші Кураі у коментарі «Укрінформу». Він сказав, що цей день стане додатковою силою для українських паралімпійців.

Крім того, Такаші зазначив, що національна паралімпійська збірна України дуже сильна. Відтоді, як незалежна Україна вперше взяла участь у Паралімпійських іграх в Атланті 1996 року, наша команда збільшує кількість медалей.

«Це свідчить про перемогу в кожному житті спортсмена, тренера, людини, яка підтримує змагання, а також стійкість України як держави. Я це дуже поважаю», — каже японський посол.

Довідка

Паралімпійські ігри — це міжнародні спортивні змагання для людей з інвалідністю. Традиційно їх організовують після Олімпійських ігор, а починаючи з 1992 — на тих же аренах, що й Олімпійські ігри.  Літні Паралімпійські ігри проводять із 1960 року, а зимові — з 1976 року.

 

 

Коментарі